NATUURLIJK ZWEMMEN

 

Fiets je het rondje Nunspeet-Flevopolder-Elburg, dan neem je dus het fietspontje over het Veluwemeer tussen knooppunt 60 en 49. Aan de kant van de polder ligt een prachtig mooi zwemstrand bij Strandpaviljoen Bremerbaai.

Fiets je na de brug van Elburg de andere kant op richting Kampen, dan zijn er verschillende zwemstrandjes aan het Drontermeer. Halverwege is een groot strand bij Restaurant At Sea.

In het bosgebied De Dellen ligt het Heerderstrand. Deze waterplas is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de snelweg A50.  Dit puur natuur zwemwater ligt bij fietsknooppunt 83 en 88; 15 km vanaf de campertuin. 

Iets dichterbij -op 11 km- ligt recreatiegebied Zandenplas in Nunspeet. Ook hier is het fijn zwemmen en recreëren. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd en op het grote terras kun je terecht voor een lekkere versnapering.

Net over de brug bij Elburg is ook nog een fijn zwemstrandje. Bij dit strand bevindt zich Beachclub NU, waar je heerlijk op het terras kunt genieten van een kopje koffie of een lekkere lunch.