In de directe omgeving van de campertuin ligt Landgoed Zwaluwenburg. Het huidige landgoed is een soort openluchtmuseum: behalve het huis staan er nog acht boerderijen uit de 18e en 19e eeuw met oude hooibergen, houtwallen, lanen, rentmeesterswoning, wagenloods en een bakhuis. In een van die gebouwen is een zorgboerderij ondergebracht. Ook de akkers en weiden worden volop benut en staan in het teken van de biologische landbouw. Huis Zwaluwenburg zelf is privé-bezit en niet toegankelijk. 

Verscholen in de Veluwse bossen van Landgoed Zwaluwenburg liggen de A.Vogel tuinen met talloze heilzame kruiden en planten. Het is dé plek voor gezellig & gezond midden in de natuur. Laat je zintuigen tot leven komen en ga op ontdekkingstocht door de felgekleurde kruidenvelden. Voel de aarde onder je voeten op het Blotevoetenpad.

Geïnspireerd door het Oostenrijkse landschap legde Ampie Bouw een prachtige tuin aan met meer dan 1000 verschillende bloemen en planten. De tuin torent meer dan 15 meter boven ’t maaiveld uit en staat dan ook bekend als Ampie's Berg. Prachtige bloeiende planten worden afgewisseld met grote vijverpartijen en complete watervallen. Een heerlijke plek om te genieten van het mooiste dat de natuur geeft! Zondag gesloten & honden niet welkom.